Farget vinyl og spesialeffekter

Hvilke muligheter finnes det for farget vinyl og hvilke bør man unngå å kombinere? Og er det sant at farget vinyl kan være dårlig for lyden? Dette får du svar på her.

Farget vinyl gir utvilsomt et visuelt løft til utgivelsen. Lydmessig gir svart vinyl best lyd, men andre farger har også meget god kvalitet. Det er dog noen farger som medfører en liten risiko for uønskede lyder. Dette er problemer som ikke kan høres på testpressen men som kan oppstå på grunn av materialet i fargen. Fargene det gjelder er gull, sølv, bronse og klar (ultra clear) vinyl.

Fargekart finner du her

Er du interessert i flere farger på vinylen finnes det forskjellige spesialeffekter å velge på. Tenk på att mest mulig kontrast på fargene gir mest visuelt resultat og att hver plate blir forskjellig fra hverandre.

Farget vinyl med splatter
Det finnes uendelig med fargekombinasjoner og du kan velge opp til 3 splatterfarger.
Basefargen kan være solid eller transparent. Ønsker du en sterk kontrast mellom basefarge og splatterfarge anbefaler vi transparent base og solid farge på splatter. Transparent farge på splatter er også fint, men forsvinner nesten helt hvis du har en solid base. Velger du en mørk base som svart, vil splatterfargene bli absorbert av den sorte fargen og bli veldig lite synlig.

Ved bestilling velger du mellom standard splatter og heavy splatter. Bildet til venstre med rød base har standard splatter og bildet med lyserosa base har heavy splatter. Du kan gjerne sende oss et bilde på ca hvordan du ønsker at spesialeffekten skal bli seende ut, men vær obs på at vi ikke kan garantere at den blir helt lik, siden bildet kan komme fra et annet trykkeri med andre farger og teknikker. Det blir også forskjeller fra plate til plate og fra side til side, så hvert eksemplar blir unikt.Halv/halv
Spesialeffekten kan lages med kombinasjoner av solide og transparente farger.


3 farget segment
Spesialeffekten kan lages med kombinasjoner av solide og transparente farger. Hvert farget segment er ca 120 grader. Solide og transparente farger kan reagere forskjellig når de mikses.


Farge i farge
Farge i farge vinyl er spesialeffekten når en farge presses inn i den andre. Sluttresultatet kommer helt an på hvilken farger som blir brukt og vi kan ikke garantere at fargen i midten alltid blir synlig på begge sider. Vi anbefaler farger med stor kontrast for best spesialeffekt.


3 farget stripete vinyl
Spesialeffekten kan lages med kombinasjoner av solide og transparente farger.


Side A/Side B spesialeffekt
Denne spesialeffekten passer best for 2 solide farger og vi anbefaler farger med stor kontrast for best effekt. Spesialeffekten er helt tilfeldig på begge sider av vinylen.


Marmoreffekt
Marmoreffekt kalles også røykeffekt. For denne spesialeffekten passer en lys transparent basefarge med en mørk effektfarge best.

Andre ting som kan interessere deg: