Slik bestiller du merch

Bestilling

Ved bestilling av merch sender du en e-post till Ingrid med føljende informasjon:

Plagg:
Type plagg/produkt, merke, modell, farge
Antall
Størrelsefordeling

Trykk:
Antall farger på trykk
Hvis trykkfarge er en annen enn sort eller hvit; oppgi pantonenummer fra Pantone Solid Coated fargeskala
Størrelse på trykk; oppgi antall cm i bredden
Plassering; standard front eller annen plassering. Legg gjerne ved en mockup som viser dette.

Leveringsadresse:
Bestillingen kan sendes til Platebutikken Tiger og hentes der, eller til en annen adresse som er bemannet dagtid. Hvis annen adresse enn Tiger, så trenger vi navn, adresse og telefon nummer til mottaker. 
NB! Prisen kan bli høyre enn i vår prisliste for levering til øyer og andre leveringsadresser som koster ekstra å sende til.

Fakturamottaker:
Navn, adresse, eventuell org nr og e-postadresse som faktura skal sendes til.
Husk att alle prisene på nettsiden er eks. MVA, inkl frakt og tollavgifter.

Legg ved en trykkfil. Trykkfil skal helst være vektor, f eks .pdf eller .eps, men bitmap (bildefil) går også fint hvis det er 300 DPI i 1:1 skala.

TIPS & RÅD:

Størrelse på trykk
Motivet blir trykket i en bestemt størrelse, så trykket ser litt større ut i small enn i XL.

Bilde viser forskjellige størrelser på trykk på forskjellige plagg i størrelse small. Antall cm i bredden:
Tiger: B&C, TM048 - 23 cm
Ondt Blod: Fruit of the Loom, Valueweight - 26 cm
The Good the Bad and the Zugly: Gildan, softstyle - 30 cm
Electric Eye: Gildan, Heavy Cotton - 35,5
Virkelig: B&C, Set in Sweatshirt - 26 cm
Hjerteslag: Fruit of the Loom, Set in Sweat - 7,5 cm
Natur: standard handlenett: 25 cm

Størrelsefordeling på plagg
Størrelser kommer an på hvilket publikum artist/band har, men M og L går det vanligvis mest av. Pop og Indie band trenger for det meste ganske mye S, mens metalband pleier å har minimalt med S og mesteparten på L og XL + noen XXL. Ett eldre publikum tenger ofte litt større størrelser enn ett ungt publikum.

Passformen på plagg varierer noe fra merke til merke og fra modell til modell så ta gjerne turen innom vår butikk Tiger og se på vareprøver.

Silketrykk
Hvis du skal trykke T-skjorter eller annen merchandise, er silketrykk den mest brukte metoden. Silketrykk har fantes i over 1000 år, er rimelig og holder godt i vask. Farge blir overført til tekstil gjennom en stramt oppspent duk. Hver farge som skal trykkes har en egen ramme med en slik duk, og trykkes hver for seg.

Bilden over viser to farget trykk på sort tekstil. Her trykkes først en hvit base, deretter gul farge og til sist rød farge.
Et silketrykk kan ha opp til 10 farger på denne måten og grafiske bilder passer best. Hvis du har tatt et bilde med ditt kamera å ønsker dette på en t-skjorte, passer sjelden silketrykk, da en bilde kan ha millioner av farger i seg. Hvis du har sjatteringer i motivet, trenger trykkfilen være i punktgrafikk og kun innholde de pantonefarger som skal trykkes.
Tips for godt resultat på flerfarget trykk:

– Mest mulig kontrast
– Klare pantone farger
– Ikke for små detaljer og tynne linjer

Eksempel på andre trykkemetoder:
Et såkalt CMYK-trykk ble brukt på denne T-skjorten til Dark Times. Trykketeknikken fungerer kun på hvite T-skjorter da fargen er noe transparent. Leveringstiden er 4-5 uker og det er 4 farger som blandes til flerfarget trykk. Trykket blir noe mykere enn tekstiltrykk med standard Plastisol farge.

Ønsker du ett mykere trykk enn Plasisol farge kan vannbasert farge brukes på lyse plagg. På mørke plagg kan teknikken "discharge print" brukes. Vi har trykkeprøver på disse i butikken vår.

Transfertrykk brukes på capser, lommer, og andre steder der det ikke passer å trykke med silketrykk. Overflaten er noe tynnere, blankere og mer plastisk enn silketrykk.

Trykkemetoden DTG (direct to garment) trykkes i en printer direkte på plagget og kan få med seg flere nyanser enn et silketrykk. Også dette har noen begrensninger, så et bildemotiv på T-skjorten blir aldri identisk med bildet på PC-skjermen.

Bilde viser tre forskjellige trykkfarger på hvit tekstil. 9 Grader Nord: 6 farget silketrykk med plastisol farge. The Secret Sound of Dreamwalkers; 4 farget CMYK trykk. Notörious; 4 farget silketrykk med vannbasert farge.

Bilde viser tre forskjellige trykketeknikker på svart tekstil. Notörious; 4 farget discharge trykk. Spurv; 2 farget silketrykk med plastisol farge. Mayhem; 2 farget transfer trykk på hette.