Darling West
Lights

Etter Darling West sin fantastiske opptreden på «Kvelden før kvelden» på NRK i beste sendetid i fjor, var ikke akkurat veien lang derfra og inn i studio for å spille inn deres aller første juleplate. Og nå er den her - med de fleste låtene som ble spilt i tv-showet, samt en egenkomponert låt for anledningen - som også er tittelsporet og første singel fra plata – Lights.


Lights består Darling West som vanlig av Mari Sandvær Kreken, Tor Egil Kreken, Christer Gracia Slaaen og Thomas Gallatin, i tillegg til Kjetil Steensnæs på pedal steel/akk-gitar, Torjus Vierli på tangenter og Kristoffer Lo på blås. Det er også plass til noen gjesteartister - Sivert Høyem er med på «Have Yourself a Merry Little Christmas», Jarle Bernhoft på «Christmas Must Be Tonight» og unge, lovende Live Hanken på «Song For a Winter’s Night».


På deres første julealbum har de samlet både sine norske og engelske favoritt-julelåter, nye som gamle, alle pakket godt inn i det nå så velkjente Darling West-soundet. Spesielt «Folkefrelsar» har fått et særegent uttrykk, og ringer julen inn med ørkenblues og folketoner. At albumet er spilt inn på gamlemåten på analog båndmaskin, bidrar også til en nærhet, ærlighet og varme som kler musikken.

Om deres første egenkomponerte julelåt, sier Mari Sandvær Kreken følgende:

«Etter å ha jobba med så mange fine juleklassikere til TV-konserten føltes det som en fryktinngytende oppgave å skulle skrive sin egen originale julesang. Men da vi først kom i gang var det også veldig tilfredsstillende å få bidra til denne fine tradisjonen som er julemusikk. Følelsen av «hjemme» er veldig abstrakt og kan innebære så mangt. Det kan være et rom, et hus, en person, en lukt, varmen fra katten din i fanget, eller en spesiell gruppe mennesker. Noe vi alle søker etter, et sted å føle seg ubetinget velkommen og få være helt seg selv.»


Lights slippes på Jansen Records 15. november

LP

Formater: Vinyl
15. nov. 2024
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN156LP
EAN 7041889514939
PPD 175,-

LP LTD WHITE

Formater: Vinyl
15. nov. 2024
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN156LPLTD
EAN 7041889524129
PPD 200,-
File under:
Pop/rock  ›  Folk  ›  Indie
Sporliste:
SIDE A
1. Lights
2. Have Yourself a Merry Little Christmas w/Sivert Høyem
3. Walking in the Air
4. Folkefrelsar
5. Driving Home for Christmas

SIDE B
1. Song for a Winter's Night w/Live Hanken
2. Mitt hjerte alltid vanker
3. Christmas Must Be Tonight w/Bernhoft
4. Kling no klokka
5. Christmas Comes to Us All Once a Year