Himmelhamn
Sjå eg har teikna deg i hendene mine

Himmelhamn måtte søke bakover for å finne frem. Nok en gang har låtskriver Vigleik Winje latt seg inspirere av støvete gamle salmetekster og skrevet nye melodier. Ikke bare fordi teksten er godt skrevet, men fordi de fortsetter å si noe om mennesket, vår lengsel, tro, tvil, håp og fortvilelse.

Tittelen på albumet kom til etter en fotoutstilling med kunstneren Erlend Berge. Kunstneren har både dokumentert og løftet frem den iboende skjønnheten, og forfallet, som finnes i norske bedehus. “Sjå eg har teikna deg i hendene mine” har vært skrevet rundt om på norske bedehus, og brukt som en bekreftelse på at vi er tilgitt. Du trenger ikke være en kristen for å kjenne på ønsket om at “noen” har fiksa opp for oss. Opplevelsen av utilstrekkelighet, etter en radikal selvransakelse, er ikke forbeholdt kristne eller religiøse. Og det er nettopp denne søken etter tilgivelse og noe større enn oss selv, som salmebøkene og plata er stappet fulle av.

Selve innspillingen ble gjort i den lille vestlandsbygda Etne, nærmere bestemt i ABC studio. Man skal være ganske avstumpet hvis ikke fjord og fjell gjør en litte granne ydmyk og undrende overfor tilværelsen - og sånn sett ble Etne en perfekt ramme for innspillingen.

De få dagene de hadde i studio bar preg av overskudd og spilleglede, hvor intensitet og autensitet gikk hånd i hånd. “Det er nesten sånn at jeg tørr driste meg til å si at vi og vår Herre fikk gjort mye på en uke. Alt sammen ble spilt inn på fire dager. Noen låter ble som vi hadde tenkt, andre fant sin egen sti og endte opp som et resultat av inspirasjon og kaos.” - sier Winje.

Likevel er Vigleik spent på mottakelsen: “Asså, jeg vet ikke. For mange av vennene mine blir tekstene for mye, og for andre igjen blir musikken det samme – av og til lurer jeg på hvorfor jeg utsetter meg for det her? Det koster egentlig for mye, og har ofte kjent på at jeg er for “liten” til å levere det her, men samtidig er det kanskje nettopp derfor jeg må gjøre det. ” - sier Winje

Religiøs angst og grublerier til side – plata slippes til høsten. Himmelhamn har avsluttet samarbeidet med Kirkelig kulturverksted – og gir ut musikken via Diger distro. Himmelhamn har gjort noen endringer på besetningen siden sist, noe som har resultert i et litt drøyere uttrykk, samtidig som de fortsatt har ankeret festa i en sfærisk singer-songwriter havna.

Himmelhamn:
Vigleik Winje – Vokal og gitarer
Torfinn Thorsen – Bass, piano og orgel
Jarle Kristoffersen – Cello
Vegard Fossum – Trommer
Torleiv Fossum – Gitarer, pedalstål, banjo og lommepiano

Medvirkende:
Kjetil Ulland – Lydtekniker og miksing
Espen Høydalsvik - Mastering
Lokal byrå - Grafisk design
Mads Pedersen – Kor
Carina Dagny Økland Pedersen – Kor
Brynhild Brandtzæg - Kor

LP

Formater: Vinyl
27. sep. 2024
Label Diger
Katalognr. DIG014LP
EAN 7041889524136
PPD 190,-
File under:
Pop/rock
Sporliste:
1. Eg ser deg, Gud, i kvar den blom som tirer
2 .Aldri er jeg uten våde
3. Å var det så vel
4. Krist herske skal med kongemakt
5. Om eg kjev eg en veit
6. Å Gud,brei ut ditt dyre namn
7. Det blir sunget en sang
8. Berre ei lita tid
9. I dine hender, Fader blid
10. Dei som medtårer sår
11. Herre Jesus Krist, sann Gud og mann