Torgeir Waldemar
Mercy

Torgeir Waldemar er en ekstraordinær artist med mange uttrykk, og aldri har det vært tydeligere enn når Mercy, søsteralbumet til Love (2020), endelig lanseres.

Love var et storslått rock-album, produsert med lag på lag av gitarer, kor og effekter, men på Mercy ser man heller det store i det små. Kun to musikanter i et rom, rett på sak, rett på tape.

Selv sier Torgeir Waldemar: «Utgangspunktet for Mercy var å lage motstykket til Love – men med samme verdi og relevans. De to albumene står sammen i et uatskillelig slektskap. Som Det gamle og Det nye testamentet, som hat og kjærlighet, natt og dag, sol og måne. Ikke minst som det gode og det onde. Det vi mennesker sliter med å få til å fungere i oss selv og blir konfrontert med hver eneste dag.»

Med Mercy vil Waldemar feire det imperfekte. Motstand er en viktig tematikk både musikalsk og lyrisk. Der man naturlig skyr ubehag og søker komfort, vil Mercy møte ubehaget, med vissheten om at det skjerper oss. I bunn ligger alltid troen på mennesket og nestekjærligheten. Musikalsk går tankene i retning Townes van Zandt, Gene Clark og Neil Young.

Mercy ble tatt opp på på ¼” tape med kun to spor og uten pålegg eller lydbehandling av noen form etter at opptakene var gjort. Dette er det nærmeste man kommer å fange lyden av rommet. Hensikten var å gå i motsatt retning av forrige album. Love var opptak på opptak med flere musikere – en stor produksjon. På Mercy er det kun to personer, en gitar, en fiolin og et rom.

Mercy har blitt til i tett samarbeid med fiolinist, vokalist og låtskriver Michael Barrett Donovan og med Waldemars mangeårige musikalske samarbeidspartner Anders Møller. Resultatet er perfekt i sin imperfeksjon – nakent, ærlig, freidig og så tett på musikken som mulig.

Mercy slippes på Jansen Records 6. september 2024.

LP BLACK

Formater: Vinyl
06. sep. 2024
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN138LP
EAN 7041889514908
PPD 175,-

LP LTD BLUE

Formater: Vinyl
06. sep. 2024
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN138LPLTD
EAN 7041889524006
PPD UTGÅTT,-
File under:
Pop/rock  ›  Folk  ›  Americana
Sporliste:
A:
1. Where to Throw My Shadow
2. Dover
3. Traces of Lust
4. For No Reason at All
5. Death Crept Upon Me
B
1. The Road to Evermore
2. Vibration of Strings
3. Cracking Lacquer
4. Bigger Wave
5. The Way You Make Me Feel
6. Remedy Pt. II