Rosa Faenskap
Jeg blir til deg

Rosa Faenskap er en Oslo basert trio som spiller patricidal black metal og har signert med Fysisk Format for slipp av sitt kommende debutalbum "Jeg blir til deg".

Rosa Faenskap er en kjærlighetserklæring til - i tillegg til en krigserklæring mot - black metal i seg selv. I en sjanger marinert i helseskadelige mengder testosteron og misantropi, står Rosa Faenskap som et motvekt som vil fremme og feire skeivhet, likhet og alt som glitrer. De bytter ut likmaling og svettelukt med eyeliner og regnbuer. De kombinerer hardtslående, lynende raske trommer med tunge, melodiske basslinjer og alt bades i en drømmende lydvegg fra gitaren.

Med deres bakgrunn fra Blitzhuset, som på 80-tallet fostret band som So Much Hate og Kafka Process, har Rosa Faenskap tatt kampen mot fordommer og undertrykking inn i et nytt årtusen. De bygger videre på den politiske hardcore-grunnmuren med elementer fra black metal, post-rock, prog og shoegaze. De blander sammen det styggeste og det vakreste musikk har å tilby og ender opp med en gryte som smaker både søtt og jævlig. Rosa Faenskap har tatt ed på å gjøre sitt ytterste for å drive black metal-purister til vanvidd.

Rosa Faenskap ble til en fuktig natt i 2021 da gitarist Emil og bassist Håvard fant trommis Anders drita full og sovende i et søppelspann, samtidig som han perfekt balanserte en pølse i hver hånd. "I det øyeblikket visste vi at vi hadde funnet den perfekte trommisen" forteller Emil og Håvard.

Rosa Faenskap er:
Håvard Solli: Bass og vokal
Emil Vestre: Gitar og backingvokal
Anders Jansvik: Trommer

Omslag av Emil Vestre
Produsert av Torfinn Sommerfeldt Lysne
Mikset av Oskar Johnsen Rydh
Mastret av Tom Ignatius

LP first press

Formater: Vinyl
03. nov. 2023
Label Fysisk Format
Katalognr. FY190LP
EAN 7041889514144
PPD 140,-
File under:
Metal  ›  Black Metal
Sporliste:
1. Livredd 5:12
2. Skjør 3:58
3. Reform 3:46
4. Aldri 9:12
5. Jeg blir til deg 6:17
6. Jeg puster enda 0:45
7. Paradis 4:26
8. Gjenferd 1:01
9. Neonlys 3:59