Fieh
III

Fieh returnerer med sitt tredje studioalbum og setter nok en gang avtrykk som flaggbærer inn i det norske «future soul» landskapet. Umiddelbart etter oppturene med deres forrige album In the Sun in the Rain – Lindmo, Europaturné, en tettpakket festivalsommer – var oktetten tilbake i studio. Som et åttehodet geni imponerer bandet med fengende komposisjoner og tekster, og denne gangen er albumet også produsert av bandet selv.

Inspirasjonskilder som Steve Lacey, Anderson Paak, Bootsy Collins, Gorillaz, Sharon Jones og Amy Winehouse, gir en indikasjon på hvordan lydbildet former albumet. Fieh, frontet av Sofie Tollefsbøl og bestående av de dyktige musikerne

Jørgen Kasbo (gitar), Ola Øverby (trommer), Kai von der Lippe (keyboards), Solveig Wang (synth og kor), Lyder Øvreås Røed (trompet, perkusjon og horn arrangement), Andreas Rukan (bass) og Thea Arnesdotter (kor), har igjen skapt funk-låter med et stort hit-potensial, og i denne omgang med et hardere og noe slemmere sound.

Bak groovy komp og catchy beats åpner låtskriver og frontfigur Sofie Tollefsbøl opp om bekymringer og dypere spørsmål med sin rå og allsidige stemmeprakt – følsom i det ene øyeblikket, autoritær i det neste.

III tar for seg temaer som kjærlighet i alle dens former, livet som musiker, sorg, alkohol, reising og ambisjoner. I låtene «Full Time (Part Time (Allthetime)» og «My Dream» hører vi skildringer fra arbeidslivet som artist hvor mål og drømmer tviholdes på. Singelen «Texas Baby» ble skrevet da Fieh var på vei til South by South West i Texas hvor et hint av surrealisme inntraff gjengen. Albumets lyriske dybde og tidvis melankolske tematikk, maskeres ofte bak et livlig tempo, men tempoet skrus ned på enkelte spor. Albumet avsluttes med balladen «Daylight», en følsom låt om eksistensiell fortvilelse som kulminerer i en vakker og ruskete gitarsolo som bidrar til en genuin, ektefølt oppsummering av III.

Fieh slo gjennom med singelen «Glu» i 2017, som raskt skapte stor internasjonal oppmerksomhet og hype rundt gruppa. Utstrakt turnévirksomhet tok dem til scener over hele verden og ikke minst hovedscenen på Øyafestivalen både i 2018 og 2022.

Bandets kreative og fargesprakende uttrykk synliggjøres i alle de visuelle grenene slik som musikkvideo, pressebilder, scenografi og ikke minst artwork - som i denne omgang males av Darius Moreno, kjent fra coveret til GoldLink.

CD

15. sep. 2023
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN146CD
EAN 7041889513611
PPD 85,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie  ›  Soul / R'n'B
Sporliste:
SIDE A
1.   Full Time (Part Time Allthetime)
2.   Judy Law
3.   Supergud
4.   Inbox
5.   Band Aid
6.   Texas Baby

SIDE B
7.  Streamline
8.  Drinking Again
9.  Munni in the Microwave
10. A.T.T.
11. My Dream
12. Daylight