Motorpsycho
Yay!

Vinteren 2021, etter nesten et år i Coronaens vold, gikk det endelig opp for oss i Motorpsycho at ingen av våre planer og ingen av våre prosjekter var gjennomførbare under rådende forhold. Ingen kunne reise noe sted, å krysse grenser var nær sagt umulig, folk satt i hjemmene sine og gjemte seg, og alt som het kulturliv opphørte i praksis å fungere.

I mørke øyeblikk spurte man seg:

Er dette slutten?

Overlever vi dette?

Ingen spilling, ingen inntekt. Tunge tider uten særlige utsikter til annet enn seigpining og tristesse før et grått liv i NAV's tegn.

Så hva bedre å finne på enn å ommøblere øvingslokalet, lage seg et lite studio, og endelig prøve å få has på de derre små låtene, de normale låtene som ikke hadde passet på noen av de mer ekstravagante skivene vi hadde lagd de siste årene?

Uten særlig hjelp utenfra, klarte vi tre i løpet av en to mnds periode å spille inn så mye musikk at vi til slutt ikke klarte å høre om noe av det var dugandes eller om det bare var å kaste alt og begynne på nytt. Vi ble helt døve og hørte ikke kvalitetene i noe av det, så vi la det vekk i noen uker og tenkte på andre ting. Da vi kom tilbake til materialet noe senere, viste det seg at de beste greiene faktisk var mye bedre enn det vi husket: det var en definitiv stemning i ting, man fornemmet jo en slags rød tråd og det var jo noe der ... hmm..

Vi ble så positivt overrasket at vi følte vi måtte sjekke med 'fagfolk' om vi hørte rett. Så vi sendte et utvalg låter til vår favoritt trøndersvenske, Reine Fiske i Stockholm og sa at hvis han hørte det vi hørte, hadde han herved frie tøyler til å legge til, ta vekk, klippe og lime og forandre det han ville - 'produsere' dette materialet - til han var fornøyd og vi kunne lage en plate av det.

Vel, Reinisen tok agnet og klinte til han!

Han fikk med seg Fredrik Swahn (Dungen, Melody's Echo Chamber, The Amazing, etc) og sammen skred de til verket.

Altså - disse karene er to av arkitektene bak det som i moderne psych miljøer gjerne kalles 'Stockholmslyden', og det de tilførte dette materialet er i våre ører akkurat det det trengte. Det tok sin tid, men resultatet har blitt ...vel, helt enormt fint!

Det de har bidratt med av teksturer og tatt av estetiske valg underveis i mikseprosessen, gjør at vi med hånden på hjertet kan si at denne plata på mange måter vel så mye er deres fortjeneste som vår: det er rett og slett vanskelig å overdrive hvor viktig de har vært for at vi i dag kan dele denne plata - som vi vet kommer til å bli sett på som en liten juvél i vår katalog - med verden.

Vi er dritstolte og superfornøyde med resultatet, og enormt takknemlige ovenfor Reine og Fredrik for at de tok tak og plata ble den lille psykedeliske godbiten den har blitt!

File under:
Pop/rock
Sporliste:
1. Cold & Bored
2. Senteniels
3. Patterns
4. Dank State
5. W.C.A.
6. Real Again (Norway shrugs and stay at home)

7. Loch Meaninglessness & the Mull of Dull
8. Hotel Deadlus
9. Scaredcrow
9. The Rapture