Treverket
Tapte Sjelers Dal

Fredag 31. mars slipper Treverket debutalbumet “Tapte Sjelers Dal” PÅ Bergenslabelet Eget Selskap.

Treverket er et prosjekt ledet av Mathias Marstrander og Martin Hjetland, og består av en bukett med kreative musikere som kommer ut fra jazzmiljøet i Bergen. Musikken har sine røtter i den nordiske jazztradisjonen, men låner referanser fra både country, bluegrass, poprock og friimprovisasjon. Resultatet er fengende, melodisk og utforskende septettjazz, krydret med svevende pedal steel og synthesizere.

Om debutsingelen “Tapte Sjelers Dal” skrev Bergens Tidende: Det repeterende mønsteret i låten, grunnmelodien som det hele bygger på, er så oppløftende og sikker i sin sak. En kan bare kan gjøre som kollega Joakim Randa Berthelsen måtte da Treverket spilte på Vill Vill Vest i fjor: «le høyt av glede»

Treverket debuterte i konsertsammenheng på høsten 2022 under Vill Vill Vest på Landmark i Bergen, og i januar 2023 spilte de for en nesten utsolgt sal på Kulturhuset i Bergen. 19. april spiller de på Viktoria i Oslo, og blir senere å se på Nattjazz i Bergen 27. mai.

Prosessen med denne plata har vært en lang og snodig reise for to gode venner. Faktisk så begynte reisen allerede i 2012, da vi møtte hverandre på jazzlinja ved Sund Folkehøgskole. Etter et intenst år med utallige prosjekter og musikalske samarbeid på Sund, flyttet vi hvert til vårt det påfølgende året. Da Martin flyttet til Bergen igjen i 2017 fant vi raskt ut av at vi trengte et felles musikalsk prosjekt. Selve komposisjonsprosessen med platen har vært en lang og interessant erfaring. Vi skrev låter hver for oss, og møttes for å “gi” låten til den andre for videre utbedringer. Dette har førte til et felles eierskap til all musikken på platen – vi husker nesten ikke hvem som originalt kom med låtideen. Blåserarrangementer, formendringer, modulasjoner, instrumenteringer, lyder osv. har blitt flyttet rundt og endret utallige ganger. – Treverket

LP

Formater: Vinyl
31. mar. 2023
Label Eget Selskap
Katalognr. ES159
EAN 7041889512270
PPD 200,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie
Sporliste:
1.Tapte Sjelers Dal
2.Floden
3.Ensom Flodhest
4.Lette
5.Sveve
6.Romskip
7.Live
8.Spacebar
9.Lande
10.Sommerdag
11.Lokomotiv
12.Dagdrøm
13.Texas
14.Lavahølet
15.Hjemme