Kanaan
Downpour

Kanaan produserer så mye musikk at fuzzpedalene knapt trengs å bli skrudd av mellom hver session. Nå stiger de nok en gang ut dørene til øvingslokalet, med det rykende ferske albumet Downpour i bagasjen.

Det er ikke vanskelig å høre at dette er en fortsettelse på Earthbound, og mange av ideene på Downpour ble også til da de spilte inn forrige plate i Athletic Sound i Halden, hvor også denne er spilt inn. De tyngste låtene på skiva er en videreføring av idéen om «Det gode riffet» og følelsen av overveldelse og ekstase når det ene gode riffet avløses av det andre. Band som Kyuss, MC5, Sleep og Hawkwind er fortsatt store inspirasjonskilder når det kommer til de partiene, mens Needlepoint og Dungen har vært viktige for det mer melodiske materialet på albumet.

Det er lett å ramle av stolen når de blåser ut monsterriffene på låter som «Orbit», «Solaris pt. 2» og ikke minst «Amazon», hvor de har med seg en av Norges aller råeste gitarister, Hedvig Mollestad. Alle tre medlemmene i bandet har lenge vært fans av Mollestad og hennes musikk, og det at hun når er med på deres plate er en drøm som går i oppfyllelse.

Bandet sier selv at de føler kjemien og låtskrivingen på denne skiva i større grad gjør at de kan eie det rockespråket som de flørtet med på Earthbound, og den føles som en verdig oppfølger til en plate som har vært veldig viktig i bandets historie. Det er vanskelig å ikke være enig i det.

Etter at Kanaan slapp fjerdealbumet Earthbound på Jansen Records i november 2021, har de også rukket å gi ut sidesporene den 27 minutter lange singelen «Beyond», og session-plata Diversions vol. 1 – Softly through Sunshine, før de nå slipper Downpour. Fridager finnes ikke i kalenderne til Eskild Myrvoll, Ingvald André Vassbø og Ask Vatn Strøm.

CD

05. mai 2023
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN140CD
EAN 7041889513338
PPD 75,-

BLACK VINYL LP

Formater: Vinyl
05. mai 2023
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN140LP
EAN 7041889513345
PPD 150,-
File under:
Pop/rock  ›  Psych rock  ›  Pling Plong  ›  Free jazz/ improv
Sporliste:
A
Black Time Fuzz
Amazon ft. Hedvig Mollestad
Downpour

B
Psunspot
Orbit
Solaris Pt. 1
Solaris Pt. 2