Signe Marie Rustad
Particles of Faith

«Hello It’s Me» synger Signe Marie Rustad med sin varme og uttrykksfulle stemme. Og med det er Spellemann-vinneren tilbake, knappe tre år etter suksessen When Words Flew Freely. Tekstlinjen er plukket fra låta som bærer samme navn, første singel fra Rustads kommende fjerde album, Particles of Faith.

Med de poetiske tekstene og lyriske vendingene hun er kjent for, og et samkjørt band som har backet henne i årevis, er Rustads nye album en naturlig videreføring av den moderne klassikeren When Words Flew Freely (WWFF). Samtidig er det noe helt nytt.

Der americana-soundet fikk en mindre fremtredende rolle på WWFF, til fordel for et bredere, organisk og pianodrevet Laurel Canyon-uttrykk, lar musikken på Particles of Faith seg vanskelig plassere i en sjanger.

Albumet er naturlig forankret i en tidløs singer-songwriter-tradisjon, med nikk til pionerer som Joni Mitchell og Carole King, men har også tydelige innslag av andre inspirasjonskilder.

Alternativ pop/rock fra 80- og 90-årene har alltid hatt stor innflytelse på Rustad, og på Particles of Faith er dette tydeligere enn noen gang: R.E.M., Fiona Apple, Crowded House og Tori Amos var viktige bestanddeler både i Rustads platesamling og på TV-skjermen via MTV. I og med at denne æraen også var saksofonens gullalder, er det heller ikke tilfeldig at Harald Lassen har fått boltre seg over tre minutter med en saxofonsolo som Rustad sier «fikk meg til å begynne å grine». Albumet er produsert av Rustad og indie-pop helt Kenneth Ishak. «Dette er musikken som renner gjennom årene mine,» sier Rustad selv om albumet.

Rustad har vært en kritikerrost plateartist siden starten, men med WWFF smalt det virkelig. Anmelderne trillet femmere og seksere og plata havnet på flere årsbeste-lister. Lindmo ble besøkt, Rustad ble booket til Øyafestivalen og hun mottok en Spellemannpris for beste tekstforfatter. Etter utstrakt turnering siden høsten 2019, markerte Rustads opptreden på Øyafestivalen 2022 en avrunding av WWFF-prosjektet, samtidig som det introduserte neste kapittel. To låter fra Particles og Faith ble fremført fra hovedscenen, og det ble annonsert for publikum at ny plate endelig er på vei.

Låtene på albumet er snapshots fra et liv og “particles of faith” henspiller på å beholde troen på livet, seg selv, kjærligheten, menneskene rundt seg og verden i seg selv. Det kan være en slags styrke som man kan tenke at kommer utenfra, men som egentlig ligger inni oss.

Particles of Faith slippes på Die With Your Boots On Records, 17. februar 2023.

Black Vinyl LP

Formater: Vinyl
17. feb. 2023
Label Die With Your Boots On Records
Katalognr. DWYBO010LP
EAN 7041889513239
PPD 150,-

CD

17. feb. 2023
Label Die With Your Boots On Records
Katalognr. DWYBO010CD
EAN 7041889513246
PPD 75,-

MC

Formater: Cassette
17. feb. 2023
Label Die With Your Boots On Records
Katalognr. DWYBO010MC
PPD 50,-

Sky Blue Vinyl LTD LP

Formater: Vinyl
17. feb. 2023
Label Die With Your Boots On Records
Katalognr. DWYBO010LP
EAN 7041889513239
PPD 175,-
File under:
Pop/rock  ›  Folk
Sporliste:
Side A
1. Welcome Back
2. I Loved You From Before
3. Hello It’s Me

Side B
4. Bark Up Someone Else’s Tree
5. Waiting
6. Carrickalinga
7. Particles of Faith