Kitfai
Ways of Letting Go

KitFai er et rockeband fra Oslo, som nå kommer med sitt andre album, Ways of Letting Go.

KitFai stiller med gitarer, trommer og hele pakka, men lander trygt på den melodiøse siden av sjangeren. De store lydbildene, de forløsende refrengene og de melankolske undertonene henter tydelige referanser fra dagens pop, og blander dette med en teft for tidløs indierock.

Siden høsten 2021 har KitFai sluppet fire singler og like mange musikkvideoer fra det kommende albumet. Sangene har blant annet fått spilletid i Stjernepose på P13 og blitt spilt på P1, P2 og i NRK sine distriktssendinger. Videoene har hatt premiere på Ballade.no og Musikknyheter.no.

Ways of Letting Go har releasedato fredag 25. mars.

Albumet er produsert av Roar Nilsen i Nabolaget Studio på Grünerløkka i Oslo. Musikken ble laget og innspilt mens verden var i unntakstilstand gjennom 2020 og 2021, og musikken gjenspeiler noe av den usikkerheten og frustrasjonen man kunne kjenne på under pandemien. Martin Halla har også bidratt som gjestevokalist på singelsporet Still.

Ways of Letting Go bygger videre på fundamentet fra KitFai sine tidligere utgivelser, men bandet fremstår nå som mer raffinerte, organiske og direkte.

KitFai fant sammen i 2013, og ble inspirert av musikken de vokste opp med på starten av 2000-tallet. I 2018 slapp bandet sitt første album, The Things You Left Us. Låter fra albumet fikk blant annet spilletid hos NRK P3 og P13, og ble tatt med i New Music Friday på Spotify. KitFai har tidligere også gitt ut en EP og to enkeltstående singler, og musikken har blant annet blitt brukt i NRK-serien Unge Lovende.

Medlemmene i KitFai tidligere spilt i band som Leprous, Shevils, Over the Trees, Psyence

Fiction og Gribbene.

LP

Formater: Vinyl
25. mar. 2022
Label KitFai Records
Katalognr. NOFOL009
EAN 7041889512652
PPD 150,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie
Sporliste:
1. It Was Never to Be
2. Looking for the Sun
3. In Your Own Time
4. You
5. Still
6. Out of Time
7. Safe Zone
8. It All Ends
9. Ways of Letting Go
10. The Lost One