Mall Girl
Superstar

Som artist hører man ofte at man må ha det lille ekstra, uten at noen helt konkret kan si hva dette betyr. At Mall Girl har det dette ekstra er vi dønn overbeviste om, og Oslobandet slipper nå debutplaten sin på Jansen Records. De leverer fengende poplåter, som brytes opp av overraskende vendinger og intrikate gitarriff – sjangeren `matte-pop’ kan fort ha blitt funnet opp i bandets øvingslokale.

Debutalbumet til Mall Girl har fått den passende tittelen Superstar, og markerer et nytt og spennende kapittel for det hypede Oslo-bandet. Albumet kommer i kjølvannet av en serie vellykkede singler, blant andre debutsingelen «Slay Queen» fra 2018, samt «Don’t Get It» og «My Sweet Mall Girl», som virkelig satte bandet på det alternative pop-kartet.

Mall Girl er en del av den alternative popscenen i Oslo som sirkulerer rundt band som Fieh, Tigerstate, Kanaan, Selmer, Juno, Vegard og Ivar Band, og da nettopp – Mall Girl. De så dagens lys i 2017, da Eskild, Iver og Veslemøy trengte vokalist til et bandprosjekt de hadde begynt å jobbe med, og etter å ha sett Bethany opptre på skolen de gikk på, var valget enkelt.

Da pandemien traff Norge og restriksjoner gjorde det vanskelig å reise innad i landet, måtte bandet tenke nytt og kreativt. Medlemmene bor ikke i samme by, og nye planer ble lagt for å få skrevet ferdig plata før de skulle inn i studio.

– Vi endte faktisk opp med å skrive ferdig plata fra hvert vårt hjemmestudio, hvor vi sendte ideer frem og tilbake, sier trommeslager Veslemøy Narvesen.

– Det var faktisk en ganske velkommen øvelse for oss alle, og jeg er ganske sikker på at vi skrev en del låter som vi aldri hadde skrevet hvis vi ikke var tvunget å fullføre plata i Covid-eksil.

Albumet er spilt inn i Studio Paradiso i Oslo sammen med produsent Marcus Forsgren, og den tar oss med gjennom hele føleleseregistret i løpet av de fjorten låtene vi får servert. Fra nostalgi, usikkerhet og mørke, til kjærlighet, lykke og tilfredshet. På «Superstar» får Mall Girl ut hele sitt potensiale, og plata posisjonerer bandet som et av de mest spennende popbandene der ute.

«Superstar» slippes på Jansen Records 29. april, 2022

LP

Formater: Vinyl
29. apr. 2022
Label Jansen Records
Katalognr. JANSEN129LP
EAN 7041889511976
PPD 165,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie
Sporliste:
Tracklist:
Side A
Pink NASA
Lilies’ Dew
Bubbly Cool Drink
Feel Like Crying
Dance Alone
Close My Eyes
Bachtap


Side B
Poolside Person
Think About It
For Hannah
Machine Gun Mystery
Slush
See My Soul
You & I