Mantric
Sin

De har inspirert metalundergrunnen i Latinamerika, Sørøstasia, Tyskland og USA siden de gav ut sin første kassettdemo i 1995. De signerte sin første internasjonale platekontrakt som nittenåringer. Musikken deres har solgt over hundre tusen plater verden over. De har turnert USA og Europa flerfoldige ganger, med band som Mastodon, Opeth og God Forbid, spilt foran tusenvis på amerikanske festivaler, spilt på Quartfestivalen og et utall tyske punkebuler på den andre siden. De har vært nominert til Spellemann. I 2005 stod alle dører åpne for dem, med feite turnetilbud rennende inn i innboksen, da de mistet vokalisten sin til angst og tinnitus.

Musikere og låtskrivere fra andre, mer kjente band nevner musikken deres som inspirasjonskilde, noen som årsaken til at de startet å spille i band. Deres forrige utgivelse, fra 2010 havnet på de utenlandske anmeldernes «best of»-lister ved slutten av året, de ble kalt geniale, unike og metallens redning, og ti år etter sin platedebut kategoriserte Pyro på P3 dem som ett av Norges mest lovende band. Den eneste logiske grunnen til at ikke musikkjennere over hele Norge kjenner til dem er at de ikke har holdt seg til ett bandnavn. Lengsel, Ganglion, Extol...alt du trenger å huske nå er MANTRIC

Tre låtskrivere og artister som har spilt sammen siden ungdomsskolen - Sveen, Glidje og Mjåland. Gir ut den andre fullengderen under MANTRIC-navnet i september 2015 - «Sin» - på Loyal Blood Records. Og, som den kjente amerikanske nettsida Metalsucks stadig trekker frem – Mantric klarer igjen kunststykket å skape noe som på samme tid er progga, rart, eksperimentelt og likevel slående tilgjengelig og fengende. Svorne fans verden over oppdaget dem for tjue år siden, og har vært takknemlige siden. Det er på tide Norge gjør det samme!

Vinyl

15. jul. 2016
Label Loyal Blood Records
Katalognr. LBR025LP
PPD 100,-
File under:
Metal
Sporliste:
1. FaithFaker
2. On The Horizon
3. Give Me Eyes
4. Arrogance Vs. Anxiety
5. Die Old
6. Maranatha
7. Anhedoniac
8. In The Shadow Of My Soul
9. Black Eyes