Emile The Duke
Aasen

En av årets mest omtalte artister er Emile The Duke og hans alter-ego Aasen. Med stor glede og stolthet kan vi nå herved presentere det som allerede har rukket å bli en kult-klassiker Aasen - Et Soundtrack til Norsk Arbeidsliv. Denne skiva kom opprinnelig ut i fjor og siden det ikke forelå noen planer om å utgi denne fysisk tok vi egenhendig kontakt med Emile for å sørge for at dette kunne realiseres. Skiva har vært et aldri så lite fenomen i streamingverdenen, men nå får den endelig den verdsettelsen den fortjener hos vårt kresne publikum.

Emile the Duke har bakgrunn fra noe vi vel kan kalle hiphop, hans engelskspråklige plater under dette navn er vel verdt å sjekke ut for folk med sans for eventyrlysten og musikk i skjæringspunktet electro, funk og rap med et tekstunivers som bare er hans eget.

Men det er som den snakkesyngende Aasen vi møter han denne gang, i en musikksjanger artisten selv har kalt kommune-funk. Og det er så hysterisk bra! Alle som noen gang har hatt en jobb vil finne plenty av ting å kjenne seg igjen i den kommuneansatte Aasens grå arbeidsdager der sosialrealismen er til å ta og føle på. Det er stor humor men også poesi, og Aasen har blitt sammenliknet med storheter som Trond Viggo Torgersen, Jan Erik Vold og Odd Børretzen. At det ikke likner så veldig musikalsk får være så sin sak, men vi skjønner absolutt poenget.

Noe av det kuleste med Emile The Duke og Aasen platene er dog musikken. 80-tallsklingende funky synthpop der melodiene tar de mest overraskende vendinger, catchy låter som rett og slett klistrer seg på hjernen. Man slipper liksom ikke unna!

Vinyl

28. okt. 2016
Label Mooktime
Katalognr. DUKELP001
PPD 100,-
Sporliste:
1. Punktlig
2. Demokratid
3. Fredag
4. Pause
5. Jessica
6. Streik
7. God Morgen