Føkkefjord
Føkkefjord

Føkkefjord er historien om 4400 Flekkefjord fortalt gjennom en mikrofon og en tilgriset akustisk gitar. Målet er lun panikk, småbyidyll og infantil glede. Middelet er snill støy: rock ’n’ roll avfyrt med lyddemper.

De to medlemmene i Føkkefjord har kjent hverandre siden tida i Kringla barnehage på sent nittitall, og holder byens stolte smuglertradisjon ved like gjennom tradisjonens moderne parallell: rock ’n’ roll. Etter en håndfull sporadiske, men sagnomsuste konserter – ikke minst på Fjellparkfestivalen, hvor bandet delte gratis øl fra ei trillebår på scenen – har Føkkefjord fått en hengiven følgerskare i lokalmiljøet.

Nå skal denne uslepne sørvestlandsjuvelen ut i verden, som så mange dekksgutter før dem, når den selvtitulerte debutplata endelig kommer ut. I februar presenterer det nye plateselskapet Rural Rebel Rock sju av Føkkefjord-hitsene fra livesettet på svart vinyl. Låtene er udødeliggjort i et nytt kontaktpunkt på DIY-distriktshimmelen, Elektrosjokk studio utenfor Sandnes, med Anders Krokedal som produsent.

Føkkefjord er et nytt flaggskip, som steget opp fra de utallige sprukne skrog som ligger til evig kai på Flekkefjordens bunn. En firtakters motor drevet på distriktskjærlighet. Og den ferske plata i trunken beviser at det er stø kurs og nye land i sikte.

Vinyl

23. feb. 2018
Label Rural Rebel Rock
Katalognr. RURAL01LP
EAN 7041889506330
PPD 90,-
File under:
Pop/rock  ›  Folk  ›  Indie
Sporliste:
1. Anarki
2. Gjemlestad I
3. Gjemlestad II
4. Nihilist
5. Får Deg Fjerna
6. Syden
7. Wi-Fi Vest-Agder
8. Kebabslag