Fri Steel
Fristil

Fri Stil er Erik Johan Bringvors instrumentale hjertebarn. Med seg i studio har han musikere og komponister som Mira Thiruchelvam (9 grader nord), Lars Horntvedt (Jaga Jazzist) og Øyvind Hegg-Lunde (Building Instrument) for å nevne noen. Sammen har de komponert og spilt inn en plate i progjazz/folk landskapet som byr på vakre melodier og lune stemninger.

"Instrumental musikk har alltid vært en stor favoritt. Den krever noen annet av lytteren som gjør at en hører på samspillet som en fortelling i likhet med teksten i musikk som inneholder tekst og sang. Det har vært veldig inspirerende å jobbe med fokus på instrumenter som hoved-solister, og prøve å finne melodier som passer til de forskjellige instrumentene. Innspillingen ble først gjort som grunnkomp (med piano, bass og trommer), i etterkant spilte musikerne inn forskjellige melodier over kompet og til slutt ble det lagt pålegg rundt melodiene musikerne hadde skapt. Dette ble en ganske fri måte å lage musikk på som går igjen for hele innspillingen av platen, derav navnet Fristil.

Sporene inneholder mange forskjellige instrumenter hvor målet var å skape variasjon – bruk av forskjellige instrumenter og forskjellige innspillingsrom er bevisst brukt for å endre stemningene i lydbildet. Noe av musikken er spilt inn på kirkeorgel i en kirke (Indre Arna kirke), og om en hører godt etter fra første parti kan en merke hvordan rommet (romfølelsen) i lydbildet endrer seg når kirkeorgelet slutter og andre instrumenter tar over som hovedinstrumenter.

Musikken er inspirert av komponister av folke- og jazzmusikk verden rundt, og laget på nylonstrengs-gitar, piano og lapsteel. Platen er innspilt i Broen studio (Bergen), Pooka studio (Oslo) og Indre Arna kirke 2019–2020. Utøvere, teknikere og cover-kunstnere er i alderen 14–47 år. Takk for at du vil høre på – vi håper du liker musikken." - Erik Bringsvor

Vinyl

03. sep. 2021
Label Eget Selskap
Katalognr. ES140
EAN 7041889510672
PPD 150,-
File under:
Pop/rock  ›  Post rock
Sporliste:
1. Første time
2. Pullankujal Dobbel Roots
3. Modular Harpen
4. Fristil
5. Migrapolis Blues
6. Så mange å huske på