Golden Core
Norwegian Stoner Machine

«Jeg står og glor på to unge karer under 14 år som går opp scenen. Og så skjer det. Verdens mest ulne gitarlyd siden Kyuss sine glansdager setter i gang. Trommisen sporter en old school Mastodon trøye. Jeg blir knust i ansiktet mitt. Det smelter. Alle i publikum er i en slag transe av forbløffelse. Denne duoen fra Ammerud er på en måte mer heavy enn noe annet denne dagen. På en måte kjentes det ut som man så norges stoner/doom framtid bli sikret.» - Råkkfolk, anmeldelse av Golden Core på Aye Aye Club/Metalscena 4. juni 2016.

Golden Core er et metal/stonermetal band fra Ammerud i Oslo og består av to unge musikere, Simen Harstad (12) på gitar og Johannes Thor Sandal (14) på trommer. De to unge metalrockerne begynte å spille sammen på Fyrhuset musikkverksted vinteren 2014. Da kun 9 og 11 år gamle. Senere samme år fikk de prøve seg på ungdomsscenen på GranittRock og har siden da spilt over 30 konserter. Til tross for ung alder har Golden Core rukket å gjøre seg bemerket i det alternative metalmiljøet i Oslo, med sine konserter og gode omtaler i bl.a. Metal Hammer Norway.

De har spilt på Blitz, Aye Aye Club og Sub Scene og de har vært support for selveste Napalm Death da bandet gjestet Blå sist sommer. Metal Hammer ga Golden Core 8/10 poeng for sin opptreden den kvelden og skrev bl.a. at de «overbeviser et lett måpende publikum som er på alder med foreldrene (og besteforeldrene?) deres.»

CD

27. jan. 2017
Label Diy
Katalognr. GCM01CD
PPD 50,-
Sporliste:
1. Red Sun over Sky Valley
2. Black Warship
3. Sword of Darkness
4. Dark Night
5. Stuck on the Moon
6. See you in the Shadow
7. Hymn of Balder (Baldrskviða)
8. Smoke