Getimage id19684

Fungal
Sometimes I Walk And Listen To Myself Lp

Fungal er et band fra Trondheim som gir ut debutalbumet «Sometimes I Walk and Listen to Myself» 29. november 2019 (Pop-Eye Records & Entertainment).

Gruppen består av Per Fikse og Asle H. Kiran (Softcocks, Fastened Bulbous), Hans Stenøien (epinastic movements, HS & Sugarfoot) og Ingvald Andre Vassbø (Juno, Kanaan m.m.).

Albumet er produsert av støyveteran Lasse Marhaug, mikset av Simon Gare, og spilt inn delvis i Pop-Eye studio, delvis i Øra Studio i Trondheim (med Karl Klaseie og Kristoffer Hylland Skogheim som teknikere).

Lydmessig og musikalsk plassert et sted mellom The Beatles og Captain Beefheart, kan musikken best beskrives som alternativ pop/indie-pop - tidvis melodisk og til tider støyende (ofte på samme tid) med låtstrukturer som både er rett-frem og mer utsvevende. Av referanser kan nevnes Yo La Tengo, The Chills, Prefab Sprout og Pere Ubu. Det store spennet i den musikalske fargepaletten holdes likevel sammen av en fokusert og tett produksjon. Lett å like, vanskelig å glemme og umulig å ignorere.

«Sometimes I Walk and Listen to Myself» er popmusikk som kommer med en viss motstand. Det fine med en god sang (kom igjen, bare si det: skjønnheten med livet) gjennomsyrer alt. Men ikke uten den bittersøte fornemmelsen av tidens gang. Slutter alle historier bra? De burde det. Men igjen, hvem vet med sikkerhet. Ikke Fungal.

Vinyl

29. nov. 2019
Katalognr. POP021
PPD 125,-
File under:
Pop/rock  ›  Folk  ›  Indie
Sporliste:
Side A:
1. Below
2. Scratching The Surface
3. Vengeance is Mine
4. Angel KO
5. The Great Confusion
Side B:
1. Louise
2. I See Nothing
3. Nola
4. Sombre Fungal II
5. The Dark Bear
6. The Greatest Gift

Høyoppløste bilder:

Getimage id19684 Getimage id19684