Krissy Mary
Virago

Krissy Mary er endelig tilbake med ny musikk etter fjorårets fantastisk sterke debutalbum "Feme Sole". "Take a Chance on Me" er det første vi får høre fra det kommende andrealbumet "Virago" som slippes i november. "Virago" er et vakkert og helhetlig album fra en av de mest vitale artistene på den norske alternative musikkscenen, med begge beina plantet solid på den sterke Nordicana-scenen som har blomstret uten like de siste årene. Samtidig som Krissy Mary nok tidvis utfolder seg litt mer i de mørkere folk-områdene i utkanten av det mest tradisjonelle, nærere beslektet artister som Weyes Blood og Chelsea Wolfe, som særlig vises i førstesingelen og åpningssporet "Take a Chance on Me". Drømmende, mykt, filmatisk og stort. Likevel mestres balansen mellom det nedtonede og mørke med lettere tilgjengelig og drivende magisk folk-rock.

Singer-songwriteren, kunstneren og multi-instrumentalisten Kristine Marie Aasvang, som er kvinnen bak Krissy Mary-navnet, er for mange kjent som en hyppig bidragsyter i andres prosjekter, inkludert sitt eget band The Secret Sound of Dreamwalkers og for sin magiske vokal- og lydkunst som sist nå har vært respresentert på både årets og fjorårets Høstutstilling. Men på egne føtter som soloartist viser hun en kraft og kreativitet få kan sammenligne seg med i Norge.

Albumet er produsert av Aasvang selv i samarbeid med Anders Møller (Ulver, Kåre & the Cavemen, Euroboys, Turboneger, Gluecifer) og er mastret av Lasse Marhaug. "Virago" er gjestet av et imponerende lag som inkluderer Linn Frøkedal, Trond Mjøen, Anne Mette Hårdnes, John Stenersen, Thomas Bergsten, Øystein Braut, Alexander Lindbäck, Kristian Pauli Ellefsen og Anders Møller.

LP BLACK

Formats: Vinyl
01. Dec 2023
Label Sheep Chase
Cat.no. SCR038LP
UPC 7090060760214
PPD 160,-

LP VIOLET TRANSPARENT

01. Dec 2023
Label Sheep Chase
Cat.no. SCR038LP-1
UPC 7090060760221
PPD 170,-

CD

01. Dec 2023
Label Sheep Chase
Cat.no. SCR038CD
UPC 7090060760238
PPD 70,-
File under:
Pop/rock  ›  Folk  ›  Americana
Tracklist:
1. Take a Chance On Me
2. All Blue
3. Lovin' You Baby
4. Love Makes Me Sad
5. Shake Our Heads
6. Liquor Man
7. See This Through
8. Trouble Stay
9. Sweet Road
10. Shaking All Over Town