dragongirl
hot blue

Etter den kritikerroste EP-en “Tripomatic Fantasies” fra 2021, imponerende konserter på by:Larm samme år, en rekke kondensfremmende klubbkvelder og komponering for teater, er endelig dragongirl klar med debutalbumet - en utgivelse det er store forventninger til.

dragongirl, eller Nikoline Ursin Erichsen, fortsetter der hun slapp med EP-en fra 2021, men de karakteristiske og karismatiske lydbildene hennes har utviklet seg. Den eksperimentelle innflytelsen er akkurat like tilstedeværende som før, men vridd enda mer inn mot klubbhjertet til artisten. Resultatet er et mye mer tilgjengelig lydbilde for den gjengse klubbgåer, men samtidig et dypere dykk ned i det mørke soniske universet som fascinerte på forrige utgivelse. Melodisk, mørkt, majestetisk og unikt - og 100% dragongirl.

Når dragongirl viser vei ned i de mørke, svette klubbnettene så gjør hun det med eleganse og nysgjerrighet. Vakre, lokkende lyder som er like mengder syntetiske og primale. Lekent og unikt - pakket inn i en estetikk misunnelsesverdig for både popdivaer og fantasyfans. Nikoline Ursin Erichsen er bevisst hvert aspekt av formidlingen, i et uttrykk som krysser over grensene mellom klubbmusikk, eksperimentell musikk og performance art. Med et fokus på hvordan musikk kan skape rom og landskap, sin egen taktilitet, og hvordan den kan endre den fysiske kroppens tilstand. Musikken har ofte blitt beskrevet som apokalyptisk, men det er ikke dystopisk - heller kanskje utopisk. "Tripomatic Fantasies" (2021) ble hyllet av norsk presse, og ble utnevnt til "Album of the day" av Bandcamp Daily.

Presse om "Tripomatic Fantasies":

"Med teknisk ekstravaganse utfordrer Dragongirl rammene for dansbar klubbmusikk – og for lytterens egen fantasi."

-MORGENBLADET

5/6 "Produksjonene virker drevet av en sterk intuisjon og selvbevissthet. (...) Det eskapistiske, rå lydbildet fungerer som et opprør mot fastgrodde ideer om estetikk."

-KLASSEKAMPEN

LP (Transparent)

Formats: Vinyl
26. May 2023
Label Sheep Chase
Cat.no. SCR034LP
UPC 7090060760122
PPD 150,-

CD

26. May 2023
Label Sheep Chase
Cat.no. SCR034CD
UPC 7090060760139
PPD 75,-
File under:
Electronic & Experimental  ›  Indietronica
Tracklist:
A1. pink music
A2. prophecy girl
A3. chiroptera
A4. Isolde's greatest hit
A5. drama at the nail salon
B1. twilight sparkle
B2. hot girl blues
B3. monster prom
B4. once more, with feeling
B5. twilight sparkle (extended mix)