Ekkolodd
Ha det i hus!

Et av Norges mest unike indieband er tilbake etter 8 år! Med tekster på dialekt fra Fåvang i Gudbrandsdalen og musikk inspirert av Radioheads "Kid A", Tortoise sin "TNT" og D’Angelo's “Black Messiah” har Ekkolodd kokt sammen det som vil stå igjen som en klassiker i norsk musikkhistorie.


Ha det hus! er en hyllest til bandets vennskap gjennom 13 år.


- Vi er utrolig stolte og glad for å endelig kunne slippe “Ha det hus!”. Platen er et hjertebarn, og er en slags hyllest til vennskapet vårt. Dette fikk vi til, til tross for at livet ikke bare lenger handler om band og musikk. Det er utrolig stort og litt skummelt at den nå snart er ute.I disse årene siden deres siste konsert i 2015 har bandet jobbet jevnt og trutt i garasjen til trommeslager Jarle Håland med disse elleve låtene som de nå har ferdigstilt til sitt tredje studioalbum.


Musikken til Ekkolodd kan best beskrives som eksperimentell rock. Bandet låner elementer fra ulike sjangre og har eksperimentert med lydbildet siden oppstarten. De kan blant annet tilskrives elementer fra utforskende rock, jazz, soul og elektronisk musikk.


Ekkolodd ble dannet i 2010 i Bergen og består av Andreas Naustdal, Daniel Reichelt, Jarle Håland, Kim Morgan Morken, Mats Halvorsen og Øyvind Aase Fluge. I 2013 deltok bandet i NRK P3 Urørtfinalen med låta “Perler”. I 2013 ga bandet ut sitt debutalbum “Det bruse forbi me…”. I 2015 slapp de sitt andre album “Javel, Ravel?”.FFO: Dungen, Tortoise, Radiohead, Jaga Jazzist, Tame Impala, Broken Social Scene, Kråkesølv

Vinyl

12. May 2023
Label Fysisk Format
Cat.no. FY187LP
UPC 7041889513482
PPD 140,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie
Tracklist:
1. To pinner
2. Brenneslebarn
3. Parabol
4. Concorde
5. Fotoner forbi
6. Blå alveol
7. Små ferier
8. Å nei beklager
9. Dine skår
10. Dioder
11. Troperød