Oskar Nordbø
The Dog-Headed Saintt

Med sin særegne og uttrykksfulle stemme, og stemningsmettede gitarspill, fanger Oskar Nordbø de vare og ofte vemodige følelsene, som ikke så lett lar seg beskrive. Musikken rommer en eksistensiell nerve, båret frem av sterke melodier og uimotståelige refreng. Han inspireres av helter som Bon Iver, Tallest Man On Earth og Phoebe Bridgers, og bruker musikken for å utforske mening, lengsel i møte med det sakrale, og hva det vil si å være menneske.

Oskar Nordbø høstet stor oppmerksomhet for sitt debutalbum «The Flood», som beskrev en mystisk opplevelse han hadde under et langre opphold i et moderne kloster, som forsndret ham radikalt.

Tiden etter albumslippet blir forvirrende. Oskar rives mellom forventningene til det nye livet etter opplevelsen, og realiteten av alt som fortsatt er uferdig i ham. Han leter etter svar i Bibelen, og i myter fra den tidlige ortodokse kristne tradisjonen. Oskar speiler seg særlig i fortellingen om St. Christopher, mannen med hundehode, som gjennom å hjelpe et lite barn blir transformert fra monster til menneske. Det blir gjennom låtene på platen mer og mer tydelig for Oskar at hans mystiske opplevelse ikke var slutten, men starten på en langvarig prosess. 17 februar gir Nordbø ut nytt album, «The Dogheaded Saint».

LP

Formats: Vinyl
17. Feb 2023
Label Toothfairy
Cat.no. LP OSK002
PPD 125,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie
Tracklist:
Side A:
1. Genesis
2. Moonlight
3. End of The Line
4. Bergen to Beijing
5. Runaway

Side B:
1. Come to Me
2. Jonah
3. Teophany
4. The Dog Headed Saint
5. AΩ