Simen Loe
The Neighborhood

"The Neighborhood" er Simen Loes andre album, og det er oppkalt etter hans backing band «The Neighborhood».

Simen Loe ga ut sitt stemningsfulle og lavmælte debutalbum, «Pioneer» i 2018. Simen Loe lager fortsatt musikk hvor historiefortelling er en viktig del av uttrykket, men siden den gang har Simen finslipt uttrykket med sitt faste live-band, The Neighborhood, og sin medkomponist Ola Foss Eriksen. Det er dette mer utadvendte uttrykket Simen Loe og hans band har festet til bånd denne gangen. Loe selv uttrykker det slik:

«Jeg ønsket å fange noe av den samme stemninga som på «Pioneer», men samtidig lage et album med mer variasjon, særlig med tanke på vokalfremføring. På «Pioneer» valgte jeg bevisst å holde meg til det mørke registeret fordi det fanget opp stemningene på det albumet, mens denne gangen ønsket jeg å bruke et større register. Soundet og låtene falt naturlig på plass da hele gjengen møttes i studio og begynte å spille.»

Det er tydelig at «The Neighborhood» er et produkt skapt av den samspilte gjengen i fellesskap, og produsent Fredrik Ryberg har latt alle medlemmene få hver sine øyeblikk på albumet hvor de får skinne.

LP

Formats: Vinyl
18. Nov 2022
Label Mother Likes It Records
Cat.no. MLIREC020
UPC 7041889508853
PPD 125,-
File under:
Pop/rock  ›  Indie
Tracklist:
Side 1
1. Stormbreather
2. Mercy
3. Rebellion
4. Pistoleer
5. Treason

Side 2
1. Marionettes
2. King
3. The Sonic Troubadours
4. Shotgun House