Mats Eden, Mikael Marin, Ånon Egeland
Egeland/Eden/Marin Vol. 1

Endelig er det her! Albumet der Ånon Egeland, Mats Edén og Mikael Marin omsider møtes som trio. Utrolig nok har aldri disse tre, som har kjent hverandre gjennom flere tiår, aldri tidligere spilt sammen i et slikt format. Tanken har vært der lenge, men det var altså først nå prosjektet ble virkelig.

Disse tre musikerne er alle, på hver sin karakteristiske måte, tydelige stilskapere innen skandinavisk tradisjonsmusikk. De har alle medvirket i grupper og på utgivelser som er blant de mest sentrale i utviklingen av dagens skandinaviske folkemusikk. Ånon med flere viktige utgivelser under eget navn; Mats Edén i svenske Groupa; Micke likeså i Väsen.

Trioen tar utgangspunkt i tradisjonelle slåtter; de fleste brakt inn i trioen av Ånon, dels fra hans store eksisterende repertoar, og dels fra lite kjente notesamlinger. Bortsett fra en marsj er det bare danseslåtter, springar/springdans/polska, halling, vals og trippar. De lager arrangementer som viser hvordan tradisjonen(e) kan fornyes og oppdateres så og si innenfra – uten trommer, elbass og gitarer – men likevel låte ungdommelig, rocka og friskt.

Innspillingen ble gjort på Rauland i studioet til Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk ved Universitetet i Sørøst-Norge i løpet av noen få dager i desember 2018. Arrangementene ble til på stedet – og alltid varierte: De versjonene som kan høres på albumet, er unike, og aldri helt like de versjonene man kan høre på konsertene til trioen.

CD

Label Taragot Sounds
Cat.no. Taragot20
UPC 193483452432
PPD 90,-
Tracklist:
1 Halling etter Olaf Frøysaa
2 Den nakne jenta
3 Springar
4 Fiskaren
5 Springdans
6 Springar
7 Springar
8 Vals etter Tor Tut
9 Trippar
10 Springdans
11 Polska
12 Evertsberg gamla brudmarsch
13 Ola Persen
14 Fipp i vêret