Skrekk & Guro
Folkemusikk 2.0

Etter de to singlene Kjempe-jo og Midt i mengden kommer nå albumet Folkemusikk 2.0. Skrekk og Guro er et nytt norsk folkrock-band bestående av unge musikere med en fot i plantet i norsk og svensk folkemusikk og en fot i jazz, rock og improvisasjonsmusikk. Vi tolker feleslåtter på en kompromissløs måte i tillegg til å komponere egne slåtter.

Noe materialet på albumet er hentet fra spellemannen Salve Austenå fra Tovdal i Aust-Agder, som Guro har gått i lære hos.

Guro er en av få unge utøvere i Norge som behersker dette materialet, og dette har gjort at vi har kunnet arrangere slåttene på en eksperimentell og rockete måte, samtidig som vi har beholdt særpreget og essensen i materialet.

Vi har også laget egne slåtter, som i tillegg til norsk og svensk folkemusikk er inspirert av rock, afrobeat og jazz, med tekster som noen ganger relaterer til middelalderballader, og andre ganger til mer moderne populærmusikk.

Medlemmenes tidligere erfaring innen folkemusikk har gjort at vi har øvd inn låtene som folkemusikere, dvs. uten bruk av noter, og med et fokus på at alle skal kunne melodier og viktige stiltrekk som rytmikk, intonasjon og strøkfigurer.

Målet har vært å lage vår folkemusikk som både står på skuldrene til mange dyktige spellemenn og til alle de andre inspirasjonskildene vi fire har vokst opp med, hørt mye på og fortsetter å lære av. Derav navnet Folkemusikk 2.0.

CD

Label Taragot Sounds
Cat.no. Taragot14
UPC 7041880996840
PPD 90,-
Tracklist:
1 Bestelanden
2 Gamle Egil-far
3 Midt i mengden
4 Den endelause
5 Kanskje
6 Horverak
7 Englene
8 Kjempe-Jo
9 Trommeslått