Årabrot
I Rove

Etter tre fullengdere, et knippe sjutommere og fem europaturneer faller plutselig alt på plass for Årabrot. Til tross for sin ubendige kompromissløshet er Årabrot iferd med å bli den dominerende kraften på dagens norske metalscene. Det som tilsynelatende var utilgjengelig viser seg å være bredt anlagt og forførende på en basal og god måte.

I Rove er Årabrots debut på Fysisk Format og starten på en ny fase i bandets histore. Ikke ulikt et av Motorpsycho's musikalske høydepunkt - Mountain EPen - er dette et monstrøst og ambisiøst stykke metall i langformat. Mens den foregående utgivelsen, AbsoluteNegativism, dro veksler på klassisk norsk blackmetal er I Rove's sludgedoom denne gang mer i slekt med det hypnotiske mørket til band som Swans og Throbbing Gristle.

Teksten på I Rove tar for seg en Raskolnikov-aktig figur i en pesende febervandring gjennom sjelens trange smug til steder hvor kåtskap og galskap brenner gjennom ryggmargen og tar kontroll over lemmene. Hvem har vel ikke selv en gang vært ute og lusket på nattestid?

I tillegg til I Rove låten inneholder EPen også coverlåta "Money Will Roll Right In" og festslageren The Serpent.

CD

19. Oct 2009
Label Fysisk Format
Cat.no. FY013
UPC 7071245005726
PPD 40,-
File under:
Metal