Nernes/ Skagen
Confession

Etter å ha striglet Hedens lydbølger en gang for alle med den Dante-inspirerte debuten Ad Undas er Nernes/Skagen tilbake med sin andre fullengder: Confession. En illevarslende ragnarok-beretning i sju deler. Nå som sist blir all lyd skapt av en nedstrippet versjon av Årabrot, av låtskriver Nernes og lydinfiltrør Skagen.

Side A fylles i stor grad av den suggererende Jura I-III, som førstegang ble fremført under Ultima 2010. Det elektroniske lydbildet på Jura ble skapt da Nernes/Skagen entret Universitetet i Oslos partikkelgenerator og lot flytende nitrogen og superledere manipulere instrumentene sine.Side B er en forsmak på Nernes/Skagens retning fremover. Her presenteres tre spor vevd sammen til et altoppslukende sort hull, hvor kun ekkoet av apokalypsen henger igjen i evig repetisjon.

Omslaget er laget av den norske billedkunstneren Johannes Høie (Kollwitz etc) Mastret direkte til vinyl av Bob Weston (Shellac)

Confession slippes på det hendige formatet MC og det noe mer møbelkrevende formatet LP.

Tommy Olsson, Morgenbladet:
Når det dumper ned vinyl-lp i postkassen blir jeg selvfølgelig i godt humør. Når den dessuten gis ut på kassett, men ikke cd, blir jeg som smør. Hvis den så har et cover laget av Johannes Høie (dempet gullfarge på sort bunn), er det lett å gjette seg til hvordan dette høres ut. Det høres faktisk ut som en tegning av Høie. Like historiebevisst, like uforutsigbart og like kompromissløst. Enten en åpen hybridform som insisterer på å være aggressiv og ambient på samme tid, eller fullstendig dekonstruert, eksperimentell black metal et sted mellom Deathprod og Burzum. Noen av disse lydfrekvensene kan sannsynligvis brukes til å fjerne tatoveringer. Bra saker. Gjør seg utmerket godt på full guffe.

Vinyl

07. Feb 2011
Label Fysisk Format
Cat.no. FY033LP
UPC 7071245016029
PPD 125,-
File under:
Pling Plong